+32 (0)3 238 67 14

+32 (0)3 248 88 63

 

eric@ericvanhooydonk.be

www.ericvanhooydonk.be

T

F

 

E

W

ERIC VAN HOOYDONK ADVOCATEN 

Emiel Banningstraat 21-25

BE-2000 Antwerpen

België

 

Hoe ons bereiken ?

Ondernemingsnummer  0819.503.609

BTW BE 0819.503.609

Algemene voorwaarden en privacy

Disclaimer en auteursrechten

Webmaster

Bel ons +32 (0)3 238 67 14 

Mail ons eric@ericvanhooydonk.be 

PROFESSOR ERIC VAN HOOYDONK

Joris Van Raemdonck behaalde in 2003 zijn diploma van Licentiaat in de Rechten aan de Universiteit Gent. Later behaalde hij een European Master in Law and Economics (Universiteit Hamburg, 2004) en een Master of Economic Analysis of Law (Universiteit Gent, 2004). Joris is bij Eric Van Hooydonk Advocaten actief sinds 2004.

JORIS VAN RAEMDONCK

Philip Van der Veeken behaalde in 2010 zijn diploma van Master in de Rechten (Universiteit Antwerpen) en in 2011 zijn diploma van Master in de Maritieme Wetenschappen (Universiteit Gent, grootste onderscheiding). Sinds 2011 is Philip als medewerker werkzaam bij Eric Van Hooydonk Advocaten.

PHILIP VAN DER VEEKEN

Eric Van Hooydonk leidt het kantoor. Hij is licentiaat in de rechten (UIA, 1988), bijzonder licentiaat in de maritieme wetenschappen (UFSIA, 1988) en doctor in de rechten (UIA, 1994). In 1988 werd hij advocaat aan de Antwerpse balie, waar hij werd opgeleid door de befaamde maritieme advocaat Leo Delwaide. In 1995 startte hij zijn eigen advocatenkantoor, dat in korte tijd een naam werd in zake stadsontwikkeling, havenbeheer en transportzaken.

 

Eric ontplooit ook succesrijke academische nevenactiviteiten. Vanaf 1994 doceerde hij zee- en transportrecht, internationaal zeerecht en aanverwante vakken aan de Universiteit Antwerpen, waaraan hij tot 2009 verbonden was als deeltijds hoogleraar. Hij is auteur van talrijke wetenschappelijke studies over economisch bestuursrecht en transportrecht en treedt vaak op als gastspreker op binnen- en buitenlandse congressen. Van 2000 tot 2009 was hij voorzitter van het gekende Europees Instituut voor Zee- en Vervoerrecht, waar hij een grote dynamiek ontplooide als organisator van toonaangevende studiedagen.

 

In 2007 werd Eric benoemd tot voorzitter van de op zijn initiatief opgerichte Koninklijke Commissie voor de herziening van het Belgisch scheepvaartrecht. In 2009 vervoegde Eric de Universiteit Gent, waar hij met de steun van het Brugse Europacollege en de havenbesturen van Antwerpen, Gent en Zeebrugge het eerste instituut voor internationaal en Europees havenrecht ter wereld oprichtte. Het draagt de naam Portius, een samentrekking van de Latijnse woorden Portus (haven) en Ius (recht).

 

Eric is lid van de directie- en/of redactieraad van The Journal of International Maritime Law (Verenigd Koninkrijk), Droit Maritime Français (Frankrijk), het Tijdschrift Vervoer & Recht (Nederland en België) en de Rechtspraak van de Haven van Antwerpen (België). Tevens is hij Titulary Member van het Comité Maritime International en lid van diverse wetenschappelijke verenigingen.

Zoekt u bij ons een stageplaats als advocaat of wil u met ons samenwerken als partner, mail ons op eric@ericvanhooydonk.be. We verwelkomen spontane sollicitaties.

CARRIÈRES EN SAMENWERKINGEN

DIT ZIJN UW PLEITBEZORGERS EN ADVISEURS

CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND

Eric Van Hooydonk Advocaten is altijd beschikbaar voor een kosteloze verkennende bespreking, waarin we u graag richting geven over hoe u best verder te werk gaat.

 

Bel gerust op + 32 (0)3 238 67 14 of mail naar eric@ericvanhooydonk.be.

Anastasia Toumanova behaalde het diploma van Master in de Rechten aan de KU Leuven. Daarna behaalde ze aan de VUB het diploma Master Na Master Internationaal en Europees Recht, en zulks met grootste onderscheiding. Ze publiceerde o.m. over het Europees internationaal privaatrecht rond onrechtmatige daad in het Nieuw Juridisch Weekblad. Anastasia heeft zowel Nederlands als Russisch als moedertaal en bezit basiskennis van andere Oost-Europese talen. Anastasia werkt op het kantoor sinds 2014.

ANASTASIA TOUMANOVA